Homepages worden overgewaardeerd

Léon Cozijnsen (SNS) over digitale klantenservice

0

Nederlandse consumenten zijn steeds digitaler, veeleisender op service en minder loyaal. Dit betekent volgens Léon Cozijnsen (SNS) dat organisaties anders moeten omgaan met online. (Potentiële) klanten komen doorgaans niet voor nieuws of een plat productaanbod. Een taakgerichte inrichting is cruciaal, waarbij content wordt afgestemd op de behoefte van de bezoeker. Homepages zijn minder vaak de entreepagina. Uiteindelijk maken de huidige designs plaats voor conversational interfaces.

“Homepages worden enorm overschat! Veel bedrijfsafdelingen vechten er om aandacht. Het is dé plek waar de aloude zendingsdrang van marketing- en communicatieprofessionals naar boven komt. Je ziet bijvoorbeeld zelden een homepage zonder nieuws. Maar tenzij je een nieuwsmedium bent, komen de meeste bezoekers niet voor jouw nieuws. Met een toptakenstrategie dekken we het gros van de online klantbehoeften af. De ervaring bij SNS leert dat minimaal 70% komt om in te loggen op de mijn omgeving. Geen behoefte waar een overdaad aan informatie bij past!

De homepage is ook steeds minder de hoofdingang voor (nieuwe) bezoekers. Die komen binnen na een specifieke zoekopdracht of via een online campagne. Ze landen dan bijna altijd op achterliggende pagina’s. Het is zaak dat daar wél direct relevante content wordt aangeboden. Bij SNS bepaalt de context van de sitebezoeker welke content of servicemogelijkheden we serveren. Op deze wijze maken we het aanbod relevanter en persoonlijker.

Hoewel bezoeker daardoor steeds zelfredzamer worden blijft er behoefte aan persoonlijk contact. Dat faciliteren we online via social media en e-mail. Contactopties bieden we zoveel mogelijk gebaseerd op het relevante kanaal voor het antwoord op de vraag. Uiteindelijk leidt dat aan de voorkant tot ‘conversational interfaces’. Je bezoeker vanuit een vraag en antwoord flow snel en efficiënt helpen, gebaseerd op wat je weet van die gebruiker. Daar krijgt dan ook de homepage een nieuwe rol in.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.